Wellness

Heerlijk privé ontspannen.

Een wellness voor lichaam en geest.

Bij een sauna geldt het volgende basisprincipe: het stimuleert de wisselwerking tussen het snel verwarmen en snel afkoelen van het lichaam. De sauna is een perfecte plaats om te ontspannen. Ontspanning geeft uiteraard al direct voordelen voor de algehele gezondheid, maar de ingrediënten van een sauna bevatten nog veel meer voordelen.
Ten eerste overleeft geen enkele bacterie en slechts een enkel virus de hitte van de Finse sauna (> 70 graden C).
Ten tweede verhoogt u op zeer ontspannen wijze uw weerstand tegen griep en verkoudheid. Door de hoge temperaturen wordt uw lichaam opgewarmd. De opwarming van het lichaam zorgt ervoor dat de aderen in uw lichaam zich verwijden. Bij het afkoelen trekken de aderen zich weer samen. Deze training houdt de aderen gezond en bevordert een goede doorbloeding van alle organen. Er worden ook meer afvalstoffen afgevoerd. Na een saunabezoek is de huid goed gereinigd en voelt schoner aan.

Wat doet de sauna met u?

  • Verhoogt de natuurlijke weerstand.
  • Verzacht en ontspant vermoeide spieren.
  • Verlicht stress en zorgt voor ontspanning.
  • Verhoogt de stofwisseling.
  • Verbetert de circulatie.
  • Ververst de vochtreserves.
  • Bevordert het herstelproces en het vrijkomen van natuurlijke pijnstillers.

Whirlpool

Mensen die regelmatig de weldaad van een jacuzzi ervaren kunnen stress en alledaagse spanningen effectief voorkomen want het spierstelsel herstelt sneller dan tijdens het nemen van een normaal bad.
Lekker wegzakken in een warm bad is een weldaad.

Bubbelbad

Een bubbelbad is een weldaad. Een bubbelbad of whirlpool doet daar nog een schepje bovenop.
Het warme water en de stralen of bubbels verkwikken en ontspannen het lichaam geleidelijk tot zeer intens.

Door de watermassage komen de spieren tot rust, wordt de bloedsomloop gestimuleerd en de huid geprikkeld. Daarnaast laat een ontspannend bubbelbad ook de geest tot rust komen en helpt zo stress te beperken.

Stoomcabine

Ontspanning voor lichaam en geest

De combinatie van warmte en stoom biedt ontspanning voor lichaam en geest en heeft een gunstig effect op uw gezondheid en weerstand.

Stoombad

Een stoombad is een verademing voor uw luchtwegen. Verder wordt de aanmaak van nieuwe huidcellen gestimuleerd en wordt uw huid soepeler en gezonder. En dat allemaal terwijl u lekker ontspant! Zodra u plaats neemt in een stoombad dringt al na enkele minuten de warmte uw lichaam binnen. Alle zorgen vloeien van u af en u voelt zich versterkt en relaxt. Het stoombad heeft vanwege zijn heilzame werking aangetoond één van de beste methoden te zijn voor het behoud van een goede gezondheid en het wegnemen van de dagelijkse stress, spanning en vermoeidheid.

Regendouche

Optimaal genieten en ontspannen onder de douche doet u met een regendouche. Laat u verwennen door de grote weldaad aan water uit de regendouche.

Koude waterval

Onder de koude waterval gaan werkt kalmerend. Een korte koude douche werkt versterkend. Een koude douche is een goed middel tegen vermoeidheid. Ook ideaal bij wisselbaden, bijvoorbeeld 1 tot 3 minuten warm en 10 tot 30 seconden koud.

Lekker afkoelen na een sauna

Wisselbaden zijn goed voor o.a. rugklachten, energiegebrek, huidproblemen, darmproblemen, transpiratie en de bloeddoorstroming.

Led kleurentherapie

Harmonie en evenwicht brengen in het lichaam is de belangrijkste toepassing van kleurentherapie. U voelt u lekkerder en positief als het lichaam met kleuren in balans is. De gezondheid verbetert sterk.

Kom tot rust in een privé sauna, geniet van wellness en onze service.